5 načinov uporabe kave v domu
Petek, 26. Oktober, 2018
5 načinov uporabe kave v domu
Več milijonov ljudi po svetu svoj dan začne z skodelico kave. Zmleta kavna zrna, pa ne služijo samo kot napitek. Predstavljamo vam različne načine uporabe kave v vašem domu.
 
Odstranjevalec neprijetnih vonjav
V hladilniku se lahko večkrat pojavijo neprijetne vonjave, katere lahko nevtraliziramo s kavo. V hladilnik odložite skodelico v kateri je kavna usedlina, saj bo ta posrkala vonjave in odpravila neprijeten vonj. 
 
Sredstvo proti bolham
Zaradi intenzivnega vonja kavnih zrn, se je bolhe izogibajo. Če imate psa, lahko nanj nanesete manjšo količino kavne usedline, saj bo njen vonj odgnal bolhe. 
 
Čistilo za pohištvo
Ohlajeno kavno usedlino nanesite na krpo za brisanje in razmažite po lesenem pohištvu. Pohištvo bo sijoče, v vašem stanovanju pa bo prijetno dišalo po kavi.
 
Okras
Kavna zrna lahko uporabite tudi kot dekoracijo, poleg tega pa v prostor oddajajo prijeten vonj. Zrna kave lahko spravite v steklenico, in jo postavite na izbrano mesto.
 
Gnojilo za vrt
S kavo boste prst obogatili z dušikom. Dodate jo lahko tudi kompostu, a bodite previdni, da količina kave v primerjavi z drugimi snovmi ne preseže 20 odstotkov. Prevelika količina kave lahko negativno vpliva na vaš vrt.
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani