5 nasvetov, kako se izogniti likanju
Ponedeljek, 12. November, 2018
5 nasvetov, kako se izogniti likanju
S pravim načinom obešanja in zlaganja perila, se lahko izognete nastanku gub na vaših oblačilih in jih tako lahko oblečete brez zamudnega gospodinjskega opravila.
  • Pravilno obešanje perila
Majice s kratkimi rokavi obesite tako, da bodo te obrnjene na glavo. Spodnji rob majice prepognite čez vrv in na skrajna robova majice pritrdite kljukice za obešanje perila. Če boste po robu namestili več kljukic, se majica med sušenjem ne bo povesila in posledično bo na njej manj gub. Srajco dobro stresite, zravnajte in mokro obesite na obešalnik. Obleko pa obesite tako, da jo na vrv pripnete pri ramah. Še bolj učinkovita, pa je uporaba obešalnika. Hlače, kratke hlače in krilo na vrv pritrdite na zgornjem robu (tam kjer je pas). Rjuho zložite tako, da se najbolj oddaljena robova stikata. Ko jo boste obesili na vrv, se bo rjuha hitreje posušila. Ko posušeno perilo pobirate z vrvi za sušenje, ga takoj zložite.
  • Naredite domače sredstvo za ravnanje oblačil
V prazni plastenki z razpršilko zmešajte čajno žličko mehčalca za perilo in skodelico mrzle vode (destilirana je še boljša) ter mešanico razpršite po perilu. Pustite, da se ta posuši. 
  • Fen za lase
Oblačila poškropite z mrzlo vodo in nato posušite s fenom. Uporabite manj vroče pihanje in pazite, da se s fenom ne približate preveč tkanini, saj bi jo lahko poškodovali.
  • Tuširanje
Ko se tuširate, zaprite vrata in okna. V kopalnico obesite perilo in počakajte 15 minut, saj bo para zravnala vse gube.
  • Vlažna krpa ali brisača
Obleko, polno gub, položite na ravno podlago in pokrijte z vlažno krpo ali brisačo. Počakajte nekaj minut, odstranite brisačo in počakajte, da se oblačila posušijo.
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani