9 Korakov za pripravo doma pred prihodom pasjega ali mačjega mladička
Ponedeljek, 19. November, 2018
9 Korakov za pripravo doma pred prihodom pasjega ali mačjega mladička
Če v vaš dom prihaja nov član, bodisi pes ali maček, je skrajni čas, da vaše stanovanje pripravite na njegov prihod. Predvsem zato, ker so mladi psi znani po svoji radovednosti in neizbirčnosti, ko pride do iskanja stvari, ki jih lahko pojejo ali zgrizejo. Mačji mladički pa po plezanju in porivanju stvari s polic.
  • Preverite, kako nevarne so lahko rastline v vašem domu
Če imate doma sobne rastline, ki bi lahko ogrozile vašega hišnega ljubljenčka, se jih raje znebite ali pa jih postavite tako visoko, da jih ta ne bo mogel doseči. Če pa boste domov prinesli mačko, potem tudi viseče sobne rastline in tiste na višjih policah ne bodo varne pred njo.
  • Pozabite na sveče
Če boste po prihodu mačjega ali pasjega mladička še vedno prižigali sveče, jih imejte neprestano pod nadzorom ali pa raje izberite kakšen drug način za vnašanje prijetnih dišav v prostore.
  • Skrijte električne kable
Psi in mački se bodo z njimi z veseljem igrali. Skrijte jih nekam, kjer jih ne bodo videli ali dosegli. Enako velja za vse polnilce za mobilne telefone. Tudi te premaknite na višje police, kjer jih pasji smrček ne bo mogel doseči.
  • Pospravite čistila
Enako kot pri majhnih otrocih, moramo tudi pri pasjih in mačjih mladičih paziti, da so vsa sredstva za čiščenje pospravljena v zaprti omari. Da bi poskrbeli še za večjo varnost, lahko omaro zaklenete ali pa nanjo namestite posebno zaporo.
  • Preglejte vrata in okna
Mladički radi raziskujejo in hitro najdejo luknje, razpoke, skozi katere se lahko izmuznejo na prosto. Preglejte, ali se vsa okna in vrata dobro zapirajo, tesnijo in ali so kljuke dovolj močne, da jih pes ali maček ne bosta mogla odpreti.
  • Prostor za igro in spanje
Mački ali psu v vašem domu določite prostor za igro in spanje. Tam naj ima svojo posteljo in dovolj igrač, s katerimi si bo krajšal čas.
  • Spuščajte pokrov na deski za stranišče
Psom lahko voda iz stranišča povzroči hude prebavne težave, zato vedno spuščajte pokrov na deski.
  • Pospravite vse manjše in nevarne predmete
Tudi psi in mačke se lahko zadušijo, če pogoltnejo majhne predmete. Preglejte ali imate kje v stanovanju nevarne majhne predmete, prav tako pospravite vse baterije nekam na varno, v zaprt predal ali omaro.
  • Nov koš za smeti
Psi obožujejo odprte koše za smeti, zato bodo vanj zagotovo pomolili svoj gobček. Izognite se vsakodnevnemu pobiranju smeti in pasjimi prebavnimi težavami ter kupite nov koš za smeti s pokrovom.
 
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani