Doma narejen osvežilec zraka
Ponedeljek, 10. September, 2018
Doma narejen osvežilec zraka
Če želite osvežiti zrak v vašem stanovanju, si lahko z pomagate z preprostim trikom in se izognete uporabi raznih dišečih razpršilcev, ki dražijo vašo sluznico in vsebujejo različne kemikalije.
 
Vse kar potrebujete, je prazen kozarec iz stekla. Ta je lahko različne velikosti, najbolj primeren bi bil takšen, ki ga uporabljamo za shranjevanje ozimnice. V kozarec stresite eno do dve skodelici riža ter dodajte od 10 do 20 kapljic eteričnega olja. Izberite si tisto eterično olje, ki vam najbolj diši.
Če želite osvežiti omaro za čevlje, je najbolj priporočljiva uporaba eteričnega olja limonine trave. V kolikor pa želite osvežiti omaro z oblačili, izberite eterično olje rožmarina ali sivke.
Kozarec nato prekrijte s tanko tkanino in jo uporabite kot pokrivalo. Na vrhu kozarca jo pritrdite ali zavežite z elastiko. Uporabite lahko tudi pokrov, v kolikor ste vanj naredili luknjice. Vsebino kozarca nežno premešajte in ga odložite na mesto, ki ga želite osvežiti. 
 
Takšen vlažilec zraka je primeren predvsem za manjše prostore (hodnik, pralnica, omara). Je popolnoma naraven in zdravju neškodljiv.
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani