Kako najti ustreznega izvajalca del?
Ponedeljek, 28. Januar, 2019
Kako najti ustreznega izvajalca del?

Večkrat v življenju se zgodi, da za različna izvajalna dela moramo poiskati profesionalno pomoč, predvsem takrat, ko gre za gradnjo in obnovo doma, ali pa kakršnakoli sanacijska dela. Če nimamo svojega stalnega izvajalca, je iskanje najbolj ustreznega lahko zapleteno, saj pri samem izvajanju del lahko gre marsikaj narobe.

Zbrali smo nekaj nasvetov, kako se z izvajalcem dogovoriti o izvajalnih delih na način, da boste na koncu zadovoljni z opravljenim delom.

Napišite seznam

Napišite natančen seznam vseh del, ki bi jih naj opravil izvajalec. Ko boste klicali izvajalce, jim natančno razložite kaj potrebujete, tako, da bodo tudi oni znali povedati ali bodo znali delo ustrezno opraviti.

Pridobite priporočila

Najboljše je, da o izvajalcih najprej povprašate svoje prijatelje, sorodnike ali sosede. Najbolj zanesljivo je namreč najeti nekoga, ki se je enkrat že izkazal za zanesljivega, vaši znanci pa vam to lahko tudi potrdijo. Prav tako vam bo tudi vsak dober izvajalec z veseljem posredoval svoja priporočila.

Dogovorite se za predračun

Priporočljivo je, da od izvajalca zahtevate predračun in se z njim dogovorite, da ta od končnega lahko odstopa za največ 10 odstotkov. Hkrati mu zagotovite tudi, da boste pošteno plačali vsako uro dodatnega dela.

Pripravite urnik

Skupaj z izvajalcem določite datum začetka in predviden datum zaključka del, prav tako se dogovorite za podrobnejši urnik izvajalnih del. Če tega ne storite, se lahko zgodi, da v tem času izvajalec sprejme kakšno bolj donosno delo, vašega pa postavi na stranski tir.

Pripravite pogodbo

Predvsem pri izvajalnih delih večje vrednosti, je priporočljivo, da pred začetkom izvajanja pripravite pogodbo, v katero zapišete vse ustne dogovore. Tako boste vedeli kaj lahko pričakujete.

Če potrebujete izvajalca za kakršnakoli dela, ga lahko poiščete tudi v Klubu Staninvest. Za to lahko uporabite preprost obrazec, ki ga izpolnite, mi pa vam pošljemo kontakte ustreznih izvajalcev iz naše baze.

 

Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani