Kako odstraniti madeže na stenah?
Ponedeljek, 17. September, 2018
Kako odstraniti madeže na stenah?
Preden se lotite beljenja sten, ki bo zagotovo odpravilo vse madeže, lahko poskusite madeže iz sten odstraniti na različne načine. Čeprav bi beljenje zagotovo odstranilo vse madeže, za vsako packo ne rabite kupovati barve in prepleskati prostora. 
 
Črnilo
Če se na vaši steni pojavijo sledi črnila, kemičnega svinčnika ali alkoholnega flomastra, lahko madeže poskušate odstraniti z lakom za lase. Tega razpršite po krpi, dokler ta ne bo vlažna. Uporabite lahko tudi vato in etanol. Prav tako, lahko madež na steni poskusite namazati z zobno pasto, pustite stati 10 minut in jo nato odstranite z vodo.
 
Voščenke
Sledi voščenke lahko z vaših sten odstranite že z pomočjo univerzalne gobice za čiščenje. Čeprav gobica naj ne bi poškodovala barve sten, previdnost pri odstranjevanju madeža ne bo odveč. Obstaja pa še en način, kako ustrezno odstraniti madeže voščenk. Z sušilnikom za lase segrejte vosek in ga nato obrišite z mokro krpo. Ta naj bo namočena v milnico.
 
Mastni madeži
Mastne madeže in odtise na stenah bo učinkovito odpravila že mešanica alkoholnega kisa in vode. Mešanici lahko dodate še nekaj kapljic limone in tako odstranite še najbolj trdovratne madeže.
 
Umazani prstni odtisi
Tudi madeže umazanih prstnih odtisov s sten odstranite z mešanico alkoholnega kisa (polovica skodelice) in tople vode (polovica skodelice). Na odstranjevanje umazanih prstnih odtisov učinkovito deluje tudi eterično olje evkaliptusa.
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani