Kako ohladiti stanovanje v vročih poletnih dneh
Četrtek, 13. Junij, 2019
Kako ohladiti stanovanje v vročih poletnih dneh
 
Poletje je tu, temperature pa samo rastejo, zato ni presenetljivo, da v teh dneh večkrat slišimo koga pojamrati »Uh, kako je vroče.« Da bi vaše življenje v teh pasje vročih dneh naredili znosnejše smo na kup zbrali nekaj priročnih nasvetov kako ohladiti stanovanje, četudi nimate klimatske naprave. 
 
Okna naj bodo ponoči odprta
Okna ponoči odprite, takoj zjutraj pa jih zaprite, saj boste s tem v stanovanje ujeli nekaj nočnega hladu. Če imate ventilator ga je potrebno namestiti tako, da svež zrak od zunaj piha noter, saj boste s tem zagotovili izmenjavo zraka in s tem dodobra ohladili konstrukcijo.
Če živite v hiši, odprite okna pod streho in pustite zraku iz pritličja, da se nemoteno dviga in uhaja iz hiše.
Okna naj bodo skozi dan zaprta in če je mogoče zastrta z zaveso ali žaluzijo, saj lahko sonce, ki sije skozi okno temperaturo prostora poveča tudi za 30 odstotkov.
 
Ventilator in led – najboljši par
Skledo z ledom postavite pred delujoči ventilator. To namreč lahko dejansko posnema učinek klimatske naprave in tudi zniža račun za elektriko.
 
Posteljnina naj bo bombažna
Bombaž je veliko bolj zračen od preostalih vrst tkanin, poleti pa ostaja tudi dlje časa hladnejši na dotik, zato vas bo prijetno hladila.
 
Ne pecite sladic in ne kuhajte večerje
Ko so temperature višje od 30 stopinj je bolje, da ne vklapljate pečice. Pripravite si raje kakšno hladno hrano, kot so različne vrste solat. Prav tako do večera počakajte z opravili, kjer si uporabljate električne naprave, kot je likanje in pranje perila.
 
Ohladite sebe
Skozi ves dan pijte dovolj vode in jejte veliko sadja. Omislite pa si lahko tudi stekleničko, ki jo napolnite s hladno vodo in se enostavno poškropite po razgreti koži, učinek je takojšen.
 
Če nobeden izmed zgornjih nasvetov ne bo zadostoval, pa smo za vas v Klubu Staninvest znižali cene klimatskih naprav, ki jih lahko kupite tudi na obroke. Tako vam nikoli več ne bo vroče!
Preverite tukaj.
 
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani