Kako pripraviti stanovanje za prodajo ali oddajo?
Ponedeljek, 26. Avgust, 2019
Kako pripraviti stanovanje za prodajo ali oddajo?

Ste v procesu prodaje ali oddaje stanovanja? Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako ga pripraviti za oglede, da bo šlo kot za med. Pomembno je namreč, da je stanovanje čisto in urejeno, da se morebitni kupci lahko vživijo v življenje v njem.

Znebite se nepotrebnih stvari

Najprej vse stvari, ki jih več ne potrebujete odnesite iz prostorov, vrzite jih v smeti, ali ustrezno shranite. V stanovanju naj bo v času ogleda potencialnih kupcev minimalno pohištva in opreme, kljub temu pa naj bo stanovanje videti živo. Odstranite tudi osebne predmete, da se kupci lahko vživijo v stanovanje, kot, da bi bilo njihovo. Da bi to dosegli, s polic in sten odstranite družinske fotografije, s hladilnika in omar odstranite otroške risbice in druge osebne predmete.

Pospravite in počistite

V času ogledov naj bo stanovanje vzorno čisto in pospravljeno, kot iz reklame. Dom vedno zapustite v stanju, kot da pričakujete zelo pomembne obiske. Kadar imate napovedane oglede, stanovanje počistite dan prej, da se še pravočasno znebite vonja čistil.

Ustvarite prijetno razpoloženje

Nakup stanovanja je tudi čustveni proces, zato v času ogledov poskušajte vplivati na vsa čustva. Prižgite prijetno glasbo, tako boste ustvarili toplo vzdušje in gostom dali vedeti, da so dobrodošli. Stanovanje tudi v celoti prezračite in poskrbite, da bo v njem lepo dišalo. Prižgete lahko kakšno dišečo svečko, ali spečete pecivo, katerega vonj bo obiskovalcem dal občutek domačnosti. V kopalnico nastavite mehke brisače, na sedežno garnituro pa prijetne udobne odeje.

V prostor spustite svetlobo

V stanovanju odgrnite vse zavese in žaluzije, da v prostor spustite svetlobo. Težke zavese zamenjajte z lažjimi tkaninami. Poskrbite tudi, da bodo okna brezhibno čista.

Vedno bodite pripravljeni na oglede

Vsakič, ko zapustite stanovanje, naj bo stanovanje videti kot da vsak čas pričakujete novega kupca. Vsak trenutek vas lahko pokliče nepremičninski agent ali kupec, ki bi si želel ogledati vaše stanovanje. Člane vaše družine opozorite na to, da naj redno pospravljajo za seboj, tako se boste izognili neprijetnim nepredvidenim situacijam. 

VIR: Freshome

 

Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani