Kako se znebiti neprijetnega vonja iz odtokov?
Ponedeljek, 3. September, 2018
Kako se znebiti neprijetnega vonja iz odtokov?
Zagotovo ste kdaj že opazili, da se iz odtokov v vašem stanovanju širi neprijeten vonj. Ta pojav je še posebej pogost v kuhinji, saj se v kuhinjskih odtokih v večini primerih kopičijo ostanki hrane. Ostanki hrane se sčasoma pričnejo razkrajati, za seboj pa ne puščajo ravno prijetnih vonjav. Kljub temu, pa lahko z nekaj preprostimi prijemi odpravite to težavo in vonje nevtralizirate ali pa vsaj zagotovite, da bo neprijeten vonj manj intenziven.
  • Led, sol in limona
V odtok stresite malo ledu in mu dodajte nekaj žlic soli. Pustite delovati nekaj minut, zatem pa v odtok vlijte vrelo vodo. Ko to storite, v odtok stresite nekaj naribanih koščkov limonine lupine ali lupine katerega drugega citrusa, ki bo še dodatno nevtraliziral neprijeten vonj. 
  • Kis, voda in soda bikarbona
Kombinacija kisa, vode in sode bikarbone velja za naravno najmočnejšo in učinkovito rešitev pri odpravljanju neprijetnih vonjav iz odtoka. V odtoke iz katerih se širi neprijeten vonj, nasujte približno 100 gramov sode bikarbone in po njej prelijte 200 mililitrov kisa. Po želji lahko mešanico predhodno pripravite v posodi in jo pripravljeno zlijete v odtok. Ko kombinacijo vlijete v odtok, jo pustite stati približno 30 minut. Soda bikarbona in kis bosta medsebojno reagirala. Po pretečenem času v odtok vlijte vrelo vodo. Postopek lahko izvedete tudi v primeru, če iz vašega odtoka ne veje neprijeten vonj, saj boste tako delovali preventivno.
  • Kvas in voda
Ker kvas ne služi samo pripravo testa in peko kruha, si lahko z njim pomagamo tudi pri odpravljanju neprijetnih vonjav in v primeru zamašenih odtokov. Čeprav se sliši nenavadno, je metoda nevtraliziranja neprijetnih vonjav z uporabo kvasa zelo učinkovita. Za ustrezno mešanico potrebujete 250 mililitrov vode, v katero stresite eno vrečko kvasa. Počakajte da se kvas raztopi, nato pa mešanico stresite v odtok. Mešanico pustite delovati čez noč in odtoka ne spirajte. Zjutraj pustite v odtok teči nekaj vode in neprijetni vonji iz odtoka bodo le preteklost.
 
Proti neprijetnim vonjem boste preventivno delovali tudi tako, da boste iz umazane posode predhodno odstranili vse ostanke hrane in tako preprečili, da bi ta prišla v stik z odtokom.
 
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani