Koliko stvari, ki jih ne uporabljate se vam potika doma?
Torek, 12. Februar, 2019
Koliko stvari, ki jih ne uporabljate se vam potika doma?

Aparat za izdelavo jogurta, aparat za vaflje, strgalo za parmezan, … To so le nekatere od stvari, ki se nam ob nakupu zdijo zanimive in optimistično pričakujemo, da jih bomo redno uporabljali, v resnici pa te naprave običajno vidijo svetlobo le enkrat ali dvakrat, potem pa na njih pozabimo. Sčasoma je naš dom lahko hitro zapolnjen s tovrstno navlako. Izpostavili bomo nekaj stvari, ki jih doma verjetno ne potrebujete in bodo po nepotrebnem zavzemale prostor v stanovanju, zato premislite preden se odločite za nakup.

Majhni kuhinjski pripomočki, namenjeni le eni stvari

Raznoraznih namenskih kuhinjskih pripomočkov na trgu obstaja nešteto. Vedno se vprašajte, če vse pripomočke resnično potrebujete in dela ne morete opraviti s tistimi, ki jih že mate. Poskušajte količino kuhinjskih pripomočkov zmanjšati na minimum, saj bo tako vaša kuhinja bolj organizirana, pa tudi pomivanja bo manj.

Pregrinjalo za posteljo

Kljub temu, da postelja s pregrinjalom izgleda lepo, pa pregrinjalo dejansko nima posebne funkcije. Pred spanjem ga boste morali vedno odstranjevati, pri postiljanju pa vedno znova nameščati na posteljo, hkrati pa se bo povečal tudi kup perila za pranje. Postelja lahko izgleda lepo tudi z lepo poravnano posteljnino, z vzorcem po vaši izbiri.

Mikrovalovna pečica

Če ste med rednimi uporabniki mikrovalovne pečice, je vaš nakup upravičen. Večina gospodinjstev pa jo uporablja le tu in tam, za pogrevanje vode, pokovko ali gretje kosila. Za vse te stvari obstajajo alternative, zato ni smiselno, da kupujemo mikrovalovno pečico, ki vam bo le zasedala prostor.

Okrasne blazine

Kljub temu, da kup blazin na sedežni garnituri izgleda lepo, dejansko nimajo druge uporabne vrednosti, kot da se na njih zadržuje prah, kar pomeni tudi veliko dodatnega pranja. Namesto kupa blazin je bolje kupiti udobnejšo in privlačnejšo sedežno garnituro.

Revije

Ste kdaj prebrali kakšno revijo dvakrat? Za večino ljudi revije namreč predstavljajo tip čtiva, ki ga preberejo le enkrat, oziroma ga na hitro preletijo. Zato ni potrebe po shranjevanju vseh revij, ki se vam bodo potikale po stanovanju. Namesto tega lahko članke, ki so vas navdušili iztrgate in shranite, preostali del revije pa ustrezno reciklirate.

Kozarci za različne pijače

Kozarci za belo in rdeče vino, kozarci za viski, konjak, sok, vodo, penino in žganje. Mogoče boste naredili vtis na vaše goste, a brez njih lahko prihranite ogromno prostora. Poleg tega pa vas po zabavi, kosilu ali večerji, čaka manj pomivanja krhkih kozarcev, ki jih ne morete dati v pomivalni stroj.

Kaj zares potrebujete je povsem odvisno od vas in vašega načina življenja. Vemo pa, da je bivanje v urejenem domu, brez navlake prijetnejše. Zato je dobro vsaj enkrat na leto pregledati stvari in tiste, ki jih ne potrebujete podariti ali prodati naprej.

Svoje stvari lahko oddate, prodate ali menjate tudi v Klubu Staninvest. Svoj oglas, s pomočjo preprostega obrazca objavite v Klub, da je na voljo vsem registriranim uporabnikom.

 

Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani