NUJNO OBVESTILO - Evakuacija zaradi odstranitve letalske bombe
Torek, 29. Oktober, 2019

 

V četrtek 31. 10. 2019  in nedeljo 03. 11. 2019, od 8.00 do 16.00 ure bo potekala aktivnost varne odstranitve letalske bombe, najdene na lokaciji železniške proge v Melju (Plinarniška ulica) in lokaciji Europark.

Vljudno vas prosimo, da v času od 8.00 do 12.00 ure je, ko je odrejen ukrep evakuacije prebivalstva, iz območja 0 - 300 m (seznam spodaj) zapustite svoje domove in poslovne prostore ter umaknete motorna vozila.

Evakuacijski sprejemni center je v Dvorani Tabor, Koresova ulica 7, Maribor. Parkiranje je urejeno pri Dvorani Tabor in Ledni dvorani.

Prebivalci, ki se nahajate v območju od 300 do 600 m (seznam spodaj), kjer je odrejen ukrep prepovedi gibanja od kraja najdbe NUS in bodo potekale dejavnosti v zvezi z uničevanjem najdbe NUS, ne zapuščajte svojih domov in ne odpirajte oken.

Predvidoma ob 12. uri bo sprožena sirena z znakom za splošno nevarnost.

Po končanem uničenju NUS-a, ki bo predvidoma trajalo od 12.00 do 16.00 ure, bo prožena sirena za preklic nevarnosti in takrat se lahko vrnete v svoje domove.

Ob evakuaciji vzamete s seboj osebne dokumente in denar, morebitna zdravila in nujne medicinske pripomočke, druge nujne življenjske potrebščine. Pred odhodom izključite gospodinjske aparate in naprave, zaprite okna in vrata, ugasnite luči in zaklenite prostore, vozila umaknite v garažo ali na drugo ustrezno mesto. Poskrbite za male hišne živali, zaklenite jih v prostor in poskrbite, da bodo imeli vodo in hrano ali jih odpeljite na varno mesto.

Prosimo, da si sosedje med seboj pomagate, še posebej bodite pozorni in nudite pomoč starejšim!

Prosimo, da upoštevate navodila pristojnih služb.

Podrobne informacije si lahko ogledate na spletni strani Mestne občine Maribor.

Služba ZIR Mestne občine Maribor

SEZNAM NASLOVOV

 

Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani