Odstranite prikrite strupe iz svojega doma
Ponedeljek, 24. September, 2018
Odstranite prikrite strupe iz svojega doma
Velikokrat se ne zavedamo kako pogosto smo izpostavljeni strupenim in zdravju nevarnim snovem. Kljub temu, lahko z nekaj prijemi zmanjšamo izpostavljenost nevarnim snovem in s tem preprečimo nastanek različnih bolezni. Pričnete lahko kar v svojem domu. Že z nekaj enostavnimi prijemi lahko odstranite strupe iz svojega doma.
 
Stanovanje napolnite z zelenimi rastlinami
Ena izmed najučinkovitejših in poceni rešitev za čistejši zrak so zelene rastline, zato naj jih bo v vašem domu čim več. V vašem domu bodo povečale količino kisika v zraku hkrati pa so koristne tudi za filtriranje potencialnih alergenov. Še posebej koristne so sobna praprotnica in aloe vera.
 
Zamenjajte plastično posodo in kozarce s steklenimi
Veliko količino strupov lahko zaužijemo tudi s hrano in pijačo. Enako kot na kvaliteto hrane moramo paziti tudi na posodo v kateri hrano in pijačo shranjujemo ali postrežemo. Najbolj škodljive so plastične posode saj sproščajo strupene kemikalije v hrano in pijačo. Izjema so plastične posode, ki ne vsebujejo BPA-ja. Priporočljivo pa je, da plastične posode zamenjate za steklene. 
 
Uporaba vodnih filtrov
Čeprav se zdi voda, ki teče iz naših pip neoporečna, se lahko  v njej znajdejo različne zdravju škodljive snovi. Čeprav voda v Sloveniji velja za eno izmed najčistejših, previdnost nikakor ni odveč. Uporabite lahko že najbolj osnoven vodni filter in tako preprečite stik z strupenimi snovmi. Pri nameščanju vodnih filtrov ne pozabite na kopalnico.
 
Znebite se teflonskih ponev
Čeprav teflonske ponve veljajo za ene izmed najbolj praktičnih pri pripravi različnih jedi, je njihovo dno zdravju zelo škodljivo. Ob segrevanju, tovrstna posoda namreč prične oddajati strupene snovi, ki pa nato prehajajo v našo hrano. Dolgotrajna uporaba tovrstnih ponev, lahko resno ogrozi vaše zdravje, zato jih poskušajte zamenjati čim prej.  
 
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani