Pomembni nasveti za pranje perila
Četrtek, 10. Maj, 2018
Pomembni nasveti za pranje perila

Osvežite svoje znanje za pranje perila s pomembnimi nasveti, saj v nasprotnem primeru utegne vaš pralni stroj povzročiti več škode kot koristi.

 1. Pravilno razvrščajte. Razvrščajte po temperaturi (oblačila je potrebno prati na temperaturah, ki so navedene na oznaki za vzdrževanje) in po barvah (temna, svetla in večbarvna oblačila je treba prati ločeno).
   
 2. Zmanjšajte kup za pranje. Umazan del oblačil očistite s krtačo, blato in zemljo z vodoodpornega materiala lahko očistite tudi z vlažno krpo. Volno in druga občutljiva oblačila prezračite na vrvi za sušenje perila.
   
 3. Oblačila perite obrnjena narobe, izpraznite žepe in zaprite zadrge. Volnena oblačila, pletenine, velur in kavbojke perite obrnjena narobe. Vedno izpraznite žepe in zapnite zadrge.
   
 4. Perite pri nizkih temperaturah. Barvna oblačila perite pri 40° C in bela pri 60° C. Če perete pri najnižjih možnih temperaturah, varčujete z energijo.
   
 5. Izberite sredstva za pranje, ki so okolju prijazna. Izogibajte se mehčalcem perila in sredstvom za pranje, ki vsebujejo dodane parfume, barve in različna optična belila.
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani