Preprečite, da bi vaša oblačila napadli molji
Ponedeljek, 22. Oktober, 2018
Preprečite, da bi vaša oblačila napadli molji
Molji, ki se uvrščajo v red metuljev, se na prvi pogled zdijo popolnoma neškodljivi. Kljub temu, da za človeka ne predstavljajo nevarnosti, lahko na naših oblačilih in ostalih predmetih povzročijo kar nekaj škode. Ker obožujejo tople in temne prostore, se nemalokrat znajdejo v naših omarah in predalnikih. Priporočljivo je, da se pred njimi pravočasno zaščitite z uporabo ene izmed spodnjih možnosti.
 
Sivkine vrečke
Za zaščito pred molji, lahko uporabite kar nekaj različnih vrst zelišč. Zelo učinkovita zelišča so timijan, rožmarin ter sivka. Slednja je še posebej učinkovita in priporočljiva. Sivkine vrečke lahko sešijete tudi sami, če imate pri roki posušeno sivko.
 
Neem ali indijska melija
Neem ali indijska melija je ena izmed najučinkovitejših rastlin za odganjanje moljev. Uporabite neem v prahu in ga enakomerno potrosite v kotih svoje omare, predalnika. Po potrebi lahko uporabite tudi neem eterično olje, katerega kapljice nanesite na košček vate. Vato nato odložite v omaro in jo, ko vonj neema izpuhti, zamenjajte z novo. 
 
Cimetove palčke
Tudi cimetove palčke so zelo dobra zaščita pred molji. Zvežite dve do tri cimetove palčke v šopek in jih obesite v omaro. S tem ne boste odgnali samo moljev, ampak tudi osvežili vonj vaših oblačil. 
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani