Rastline v domu
Ponedeljek, 21. Maj, 2018
 Rastline v domu

V nedavnih raziskavah, ki vedno bolj potrjujejo, da prave rastline v domu zmanjšujejo koncentracijo prašnih delcev v zraku, odstranjujejo pa tudi toksine, ki se zadržujejo v različnih kotičkih doma in prihajajo iz cigaretnega dima. Tudi če nimate okrasnega vrta, si prijetno vzdušje lahko pričarate s sobnimi rastlinami v notranjosti doma.

Okrasne rastline so lahko najbolj učinkoviti čistilci zraka, pripomorejo pa tudi k bolj sproščenemu in mirnemu vzdušju v vašem domu. Znano je, da redno obiskovanje narave zniža raven stresa in sprosti napetosti. Študije iz leta 2008 so celo pokazale, da so bolniki v bolniških sobah, v katerih so bile rastline, občutili manj stresa, kot bolniki, ki so bivali v sobah brez rastlin.

Postavite kakšno izmed teh rastlin v vaš dom ali v pisarno in vaše razpoloženje se bo dvignilo: Aloe Vera, Angleški bršljan, Navadni fikus, Lilija miru, Taščin jezik.
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani