Staninvest nova Unicefova Varna točka
Petek, 6. September, 2019
Staninvest nova Unicefova Varna točka

Od 30. avgusta naprej, se v naše poslovne prostore na Koroški 33, v Mariboru lahko zatečejo vsi otroci, ki potrebujejo pomoč. Postali smo namreč še ena izmed UNICEF-ovih Varnih točk, ki jih je v Sloveniji že več kot 750.

UNICEF-ove varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri in podobno, v katerih so prisotni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski.

Običajno se nahajajo ob šolskih poteh, saj se tudi medvrstniško nasilje največkrat dogaja v okolici šole in na poti v šolo, takrat ko je nadzor odraslih manjši. Otroci lahko Varne točke prepoznajo po posebni nalepki, smejoči se hišici, ki je nameščena ob vhodu, na vidnem mestu. Nanje jih opominjajo tudi šolski urniki, informativne zloženke z zemljevidi in plakati.

V Sloveniji je več kot 750 UNICEF-ovih Varnih točk. V šestnajstih letih so zaživele že v 85 krajih po Sloveniji, številka pa seveda vsakodnevno raste. Zemljevid vseh varnih točk lahko najdete tukaj.

Tudi zaposleni Staninvesta d.o.o. smo se prostovoljno udeležili usposabljanja za pomoč otrokom, ki poiščejo nasvet, pomoč ali le varen prostor v varni točki.

Slavnostno namestitev nalepke pri vhodu v našo poslovno stavbo, s smejočo se hiško, ki označuje Varno točko sta izvedla Borut Ambrožič, koordinator projekta VARNE TOČKE v MO Maribor in strokovna sodelavka podjetja Staninvest, Barbara Kuhar Kumar.

Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani