Stvari, ki jih ne smemo čistiti s čistilom za okna
Ponedeljek, 26. November, 2018
Stvari, ki jih ne smemo čistiti s čistilom za okna
Čistilo za okna je uporabno tudi pri čiščenju drugih stvari in površin, na primer keramičnih ploščic v kopalnici. Ker je manj abrazivno od preostalih čistil, ga lahko uporabljamo na številnih, tudi nekaterih občutljivih površinah. Vseeno pa obstajajo omejitve glede uporabe, običajno modrega čistila.
  • Računalnik
Ker čistilo za okna vsebuje kemikalije, bi te lahko poškodovale občutljive elektronske delce v prenosnem računalniku. Zato ga ne smemo uporabljati za čiščenje ekranov ali tipkovnic. Najboljša izbira za čiščenje prenosnih računalnikov in ekranov je mehka krpa iz mikrovlaken in destilirana voda.
  • Stik s kožo
Čistilo za okna vsebuje amonijak, ta pa lahko poškoduje kožo. Zato moramo paziti, da med čiščenjem umijemo dele kože, izpostavljene čistilu.
  • Mešanje z belilom
Čistila vsebujejo kemikalije, ki so varne za uporabo, a le, če jih ne mešamo z drugimi. Na primer, če bi zmešali čistilo za okna z belilom, bi se tvoril strupeni plin, kloroamin.
  • Televizija
Tudi televizijskega ekrana ne smemo čistiti s čistilom za okna. Najbolje je, da ga, tako kot računalnik, obrišemo s suho krpo iz mikrovlaken.
  • Surov les
Če so vaše police iz lesa, ki ni polakiran, se raje izognite uporabi čistila za okna. Ta bi za seboj lahko pustil madeže, ki se jih boste težko znebili.
 
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani