Vlaga v stanovanju: kako se je znebiti?
Četrtek, 10. Maj, 2018
Vlaga v stanovanju: kako se je znebiti?

Prisotnost vlage v stanovanjskih stavbah povzroča poškodbe na zidovih, ki jih najprej opazimo kot plesen ali odpadanje ometa kar lahko negativno vpliva na zdravje stanovalcev. Zdaj je pogosta presežna vlažnost v stanovanjih zaradi bolj pomanjkljivega prezračevanja v ogrevalni sezoni. Vlaga je pogosta in neprijetna stanovanjska nadloga, ki nastane zaradi prevelike vlažnosti zraka, kar se v hladni polovici leta lahko dogaja bolj pogosto.

K večji relativni vlažnosti v bivalnih prostorih (primerna je med 40 in 60 odstotki) seveda lahko pripomorejo tudi naše bivalne navade, sušilni stroji brez kondenzatorja, sušenje perila v stanovanju in podobno.

Kako se je znebiti?

  • Prepih za nekaj minut dela čudeže! Prostore pravilno prezračujete tako, da od tri- do štirikrat na dan za od tri do štiri minute s prepihom prezračite celotno etažo.
  • Vseh virov vlage v stanovanju se ne morete znebiti, vendar pa lahko občutno zmanjšate njihov učinek. Po prhanju odprite okna, pri kuhanju pa ne pozabite na uporabo nape.
  • Vlago v prostorih je mogoče zmanjšati tudi z mobilnimi odstranjevalci vlage, ki ne potrebujejo električne energije, ali kondenzacijskimi električnimi razvlaževalniki, ampak pozor, ne eni ne drugi pa ne morejo biti nadomestilo za redno in zadostno izmenjavo zraka s prezračevanjem.

 

Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani