Zimski vrt na okenski polici
Ponedeljek, 5. November, 2018
Zimski vrt na okenski polici
Kar nekaj rastlin, odlično uspeva tudi v zaprtih prostorih. Vse kar potrebujete je zemlja za lončnice, posoda in ustrezen prostor v vašem stanovanju, v katerem je največ sončne svetlobe. Najbolje bi bilo, da rastline postavite k oknom, ki gledajo na jug, saj bi naj bila mikroklima za rastline, tam najugodnejša.
 
Kaj lahko gojite v stanovanju?
  • Zelišča in začimbe
Na okenski polici lahko v vašem stanovanju gojite skoraj vse začimbe, ki si jih lahko zamislite. Še posebej dobro pa uspevajo rožmarin, timijan, origano, koriander in drobnjak.
  • Zelena solata
Zeleno solato je zelo enostavno gojiti v stanovanju, saj ne zahteva posebnih pogojev in je dokaj dobro odporna tudi na nižje temperature. Semena solate zakopljite v zemljo in pri tem upoštevajte navodila proizvajalca semen, nato pa posode postavite na okensko polico ali mizo pri oknu.
  • Ohrovt in zelje
Tudi ohrovt in zelje sta tako kot solata, nadvse primerna za gojenje v zaprtem prostoru. Posadite ju enako kot solato, le da semena v posodi razporedite nekoliko bolj narazen, saj ti rastlini potrebujeta nekaj več prostora za rast.
  • Rukola
Semena bogato posadite v večje pravokotne posode in jih ne zalivajte preveč. Korenine rukole ne marajo veliko vode.
  • Fižol
Fižol je ena od najmanj zahtevnih rastlin za gojenje, hkrati pa vam lahko služi tudi kot zanimiva dekoracija doma. Ker raste v višino, je potrebno poskrbeti, da se ima po čem ovijati. To je lahko tanjša palica po kateri se bo rastlina ovijala in rasla v višino.
Naša spletna stran uporablja nujne piškotke, potrebne za delovanje storitev na naši spletni strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in vodenje statistike, piškotke za uporabo družbenih omrežij in trženje. Več o piškotkih   Pravila zasebnosti
X Shrani